Vä­li­tys­palk­kio­ver­tai­lu – ota nämä 5 tärkeää asiaa huo­mioon!

Tässä postauksessa kerromme, mitkä 5 tärkeää asiaa  kannattaa ottaa huomioon, kun vertailee kiinteistönvälityksen välityspalkkioita. Välityspalkkiovertailu on tärkeä askel asuntoa myydessä.

#1 Älä tuijota pelkkiä prosentteja – vertaile kokonaiskustannuksia

Kiinteistönvälityksen välityspalkkio muodostuu usein monesta osasta. Keskeisimpänä on välityspalkkio – joka voi olla prosentuaalinen tai kiinteä – muttei se ole suinkaan ainoa olennainen asia. Myös muut kulut on syytä huomioida.

Lue lisää miten kiinteistönvälityksen välityspalkkio muodostuu.

#2 Älä luota pelkkiin listahintoihin

Asuntojenmyynti.fi:n takana oleva Effortia Oy esittää tilastoina kiinteistönvälityksen välityspalkkioprosentteja. Tarkkaavainen kuluttaja huomaa, että nämä ovat kiinteistönvälittäjien nettisivuilta kerättyjä listahintoja, eivät tilastoja toteutuneista kiinteistönvälittäjien välityspalkkioista. Tarkasti siis aina miten tilastot on laadittu ja mikä on ollut lähdeaineisto.

Listahintaa ei kannata sokeasti maksaa, sillä usein välityspalkkio on mahdollista saada edullisemmaksi. Kiinteistönvälitystoimistojen on lain mukaan ilmoitettava hinnasto nettisivuillaan, mutta suurin osa välittäjistä miettii välityspalkkionsa tapauskohtaisesti ja se riippuu täysin myytävästä kohteesta. Helpointa on kilpailuttaa kiinteistönvälittäjät omaa asuntoa myytäessä. Juuri sinun asuntosi myynnistä annetut tarjoukset antavat totuudenmukaisen kuvan vertailun pohjaksi.

#3 Kilpailuta kiin­teis­tön­välit­täjät ennen va­lin­taa­si

Kiinteistönvälittäjät kannatta kilpailuttaa ennen kuin valitset kuka myy asuntosi. Tämä ei tarkoita pelkästään välityspalkkion kilpailuttamista. Kilpailuttaessasi kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

  • Kokonaishinta
  • Asiakkaiden arvostelut ja tähdet
  • Helppo kilpailuttamisprosessi
  • Puolueeton kilpailuttajataho
  • Yhteystietosi pidetään luottamuksellisena

Kilpailuta kiinteistönvälittäjät turvallisesti täällä.

KILPAILUTA VÄLITYSPALKKIOSI JA SÄÄSTÄ

#4 Oletko harkinnut asuntosi myymistä itse?

Oletko harkinnut voivasi myydä asunnon itse? Siinä voit säästää pitkän pennin mutta itse myyminen sisältää myös riskejä. Jos et ole täysin varma esimerkiksi lain asettamista velvoitteista, asiakirjoista tai siitä millaiseen hintaan asuntoasi kannattaa myydä, on syytä käyttää kiinteistönvälittäjää apuna. Ennen kuin etsit itsellesi sopivan kiinteistönvälittäjän, on kuitenkin hyvä pohtia vaihtoehtoja: onko oman asunnon myyminen itse mahdollista?

Lue siitä, miten myyt oman asuntosi.

#5 Tärkeintä ei ole vain halvin välityspalkkio vaan se, kuinka hyvällä hinnalla kiin­teis­tön­välit­täjä saa myytyä asuntosi

Kaikki tietävät, että halvalla ei aina saa hyvää. Kun välityspalkkio on kilpailutettu ja kohtuullinen, on asunnon myynnissä kaikkein keskeisintä se myyntihinta, jonka asunnostasi saat. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa myydä asuntosi siten, että saat asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan. Osaava kiinteistönvälittäjä ei siis ainoastaan laadi asiakirjoja ja käy esittelemässä asuntoasi vaan on taitava myyjä, joka pystyy herättämään ostajaehdokkaiden mielenkiinnon ja saamaan hyvän hinnan asunnostasi.

Lue lisää siitä, miten saat asunnostasi parhaan hinnan.

Liian nopea myyntiaika voi kertoa siitä, ettei parasta hintaa ole vaivauduttu edes hakemaan. Suhtaudu siis varauksella siihen, että joku lupaa myydä asuntosi poikkeuksellisen nopeasti.  Toki jos sinulla on kiire saada asunto käsistäsi, voi pikainen myynti olla omienkin tavoitteidesi mukaista – vaikka sitten hieman alempaan hintaan.

Lue lisää siitä, miten joskus kiinteistönvälittäjän intressi ei ole sama kuin sinun intressisi.

Pyydä tarjoukset usealta kiin­­teis­t­ön­­välit­­tä­­jäl­tä oman asunnon myy­mi­sestä

Vertaile ja voit säästää tuhansia euroja vä­li­tys­palk­kios­sa

KILPAILUTA KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄT

Vä­li­tys­palk­kio­ver­tai­lu – ota nämä 5 tärkeää asiaa huo­mioon!
4.5 (90%) 2 ääntä