Muutto­palvelu – mitä kan­nat­taa huomioi­da kun valit­set?

Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät asiat, jotka sinun tulee ottaa huomioon kun mietit, mikä muuttopalvelu on sinulle sopivin. Saat vinkkejä, joiden avulla muuttaminen aiheuttaa vähemmän stressiä. 

Pyydä tarjoukset useammalta yritykseltä

Muista kysyä tarjous muutosta usealta muuttopalvelua tarjoavalta yritykseltä. Ihmeveikon palvelua käyttämällä saat yhteismitalliset tarjoukset muuttamisesta ja saat selville myös hinnat. Tarjouksia on helppo vertailla ja vasta kun haluat, sinuun otetaan yhteyttä ja voit sopia jatkosta.

Sovi kiinteä hinta etukäteen

On tärkeää, että sovit kokonaishinnan muutolle etukäteen. Joillain muuttoyrityksillä hinta saattaa riippua joistain muuttokohteen asioista, kuten suurista esineistä. Muuttamisen hinnan muuttumisesta voi tulla kielteinen kokemus, joten sen voit välttää sopimalla hinnan etukäteen.

Pyydä tarjoukset muutto­palvelu­yrityk­siltä

Kilpailuta muuttopalvelu 2 minuutissa ja säästä selvää rahaa

KILPAILUTA MUUTTOPALVELU

Suojaa lattia huolella

Selvitä tarkasti, että suojaavathan muuttomiehet lattian sekä huoneistossa, josta muutetaan että kohteessa, jonne muutetaan. Lattian suojaamiseen kannattaa käyttää aaltopahvia, jota saa rullana. Pahvia tulee olla reilusti, jotta kenkien tuomat pienet kivet ja hiekka ei vaurioita lattiaa. Erityisen haavoittuvaisia ovat lautalattiat, parketit ja laminaatit.

Muuttomiesten kielitaito

Tarkista, että muuttomiesten kielitaito on riittävä viestimään kanssasi keskellä muuttoa. Asiakkaana voit esittää toiveita kielitaidon suhteen. Liian nirso tuskin kannattaa olla, mutta asiasta on hyvä tietää  etukäteen.

Pakkauslaatikot

Muuttopalveluyrityksiltä myös pakkauslaatikot, jotka helpottavat ja nopettavat tavaroiden muuttoa. Kysymällä saat heiltä tarjouksen laatikoiden vuokraamisesta. Muuttoyritykset osaavat arvioida laatikoiden tarpeen riittävän tarpeeksi.

Pakkaustarvikkeet

Pakkaamisessa tarvitaan monenlaisia pakkaustarvikkeita. Kysy muuttofirmalta, onko heillä mahdollista toimittaa myös pakkaustarvikkeet.

Pakkauspalvelu

Täyden palvelun muuttopalveluyritykset tarjoavat myös pakkauspalvelua osana muuttamista. Tämä toki maksaa, mutta helpottaa huomattavasti muuttamisen aiheuttamaa vaivaa ja stressiä. Monelle voi kuitenkin olla korkea kynnys siihen, että antaa vieraiden ihmisten pakata oman kodin esineet.

Siivous

Muuttosiivous on lisäpalvelu, jota kannattaa hyödyntää muuttaessasi. Raskaan muuttamisen jälkeisen siivoamisen voi tuolloin huoletta jättää ammattilaiselle.

Varastointi

Muuton yhteydessä yleensä huomataan, että vuosien varrella on kertynyt paljon sellaista tavaraa, jota ei haluaisi hävittää, mutta jota ei haluaisi säilyttää tilan puutteen vuoksi kodissakaan. Varastointi voi olla sopiva vaihtoehto tällaisessa tilanteessa.

Kysy muuttopalvelua hoitavalta yritykseltä varastoinnin mahdollisuudesta. Vertaa myös säilytystilaa tarjoavien pienvarastoyritysten hintoja vastaavalle säilytystilalle.

Roskien hävittäminen ja kierrätys

Muutto on mahdollisuus tarkastella kotiin ja varastoon kertyminen tavaroiden hyödyllisyyttä uusin silmin. Ovat nämä kaikki enää tarpeellisia? Tarvitsenko näitä tulevaisuudessa?

Osa muuttopalveluyrityksistä ottaa mielellään lisämaksusta vastuulleen roskien ja tarpeettomien esineiden hävittämisen sekä huolehtii niiden asianmukaisesta kierrätyksestä.


Onhan vastuuvakuutus voimassa?

Tarkista kysymällä, että onhan muuttofirmalla voimassa oleva vastuuvakuutus. Tämä kattaa kustannukset, joita saattaa syntyä mikäli muuttomiesten seurauksena rikkoutuu esineitä tai aiheutuu vahinkoa huoneistolle.

Kysy tuttujen kokemuksista

Muiden käyttäjien kokemukset painavat paljon kuluttajien valinnassa. Kysy tutuiltasi ja tutki muiden asiakkaiden arvioita netissä.

Muutto­palvelu – mitä kan­nat­taa huomioi­da kun valit­set?